G-KPER09BKE1

Tapijttegels Outlet

Bewezen effectiviteit

50475f6ae9DESSO AirMaster® is getest in het laboratorium van het onafhankelijke Duitse testinstituut GUI, dat gespecialiseerd is in het analyseren van de luchtkwaliteit van binnen- en buitenklimaat. Daar is de superieure filterfunctie van het tapijt vastgesteld. Tijdens de testen blaast men een bepaalde hoeveelheid fijnstof in een simulatiekamer, die is voorzien van een bepaalde vloer (vlakke vloer, standaard tapijt of DESSO AirMaster®). 

De simulatiekamer wordt vervolgens met rust gelaten, zodat het fijnstof kan neerdalen op de vloer. Na een bepaalde tijd wordt de luchtstroom in de kamer weer op gang gebracht, waarmee wordt gesimuleerd dat iemand de kamer betreedt of een deur opent. Daarna wordt de vermindering van de fijnstofconcentratie in de lucht gemeten.

Op basis van deze testresultaten is DESSO AirMaster® het eerste product ter wereld dat gecertificeerd is met een GUI Gold-logo1.

1 Het label GUI Gold werd pas toegekend nadat de uitmuntende eigenschappen van DESSO Airmaster® om fijnstof op te nemen gemiddeld 15 keer waren gemeten en getest, zodat met zekerheid gesteld kan worden dat de resultaten wetenschappelijk onderbouwd zijn en niet gebaseerd op een eenmalige prestatie (rapport nr. 090225-01DF)