G-KPER09BKE1

Tapijttegels Outlet

Realiseren van onze Cradle to Cradle® visie

5edca1622e

In overeenstemming met onze visie, en ondersteund door onze sterke toewijding aan de Cradle to Cradle® filisofie, werken we voortdurend aan de ontwikkeling van tapijten die een bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van mensen.

In 2010 brachten we onze DESSO EcoBase®-tapijttegelrug voor het eerst op de markt, vervaardigd uit grondstoffen die 100% positief gedefinieerd1) zijn en ontworpen om volledig te kunnen worden hergebruikt in onze eigen fabriek.

Door de eigenschap van AirMaster® om fijnstof op te nemen te combineren met de Cradle to Cradle® EcoBase™-tapijttegelrug, ontstaat er een unieke vloeroplossing. Ons gehele AirMaster®-assortiment is daarom ook verkrijgbaar met deze rug.

GUI Gold Plus Label
Voor deze specifieke combinatie van producteigenschappen hebben we een extra test uitgevoerd met GUI2) om de prestaties van het product op drie strenge testcriteria te meten:

Geschikt voor mensen met een allergie op basis van de bestanddelen
Sterk vermogen tot fijnstofbinding
Geringe uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOC)3

Het product voldoet aan alle hierboven genoemde criteria en DESSO AirMaster® met EcoBase™-tapijtrug is dan ook het eerste product ter wereld dat het certificaat GUI Gold Plus mag dragen1 2.

1 Positief gedefinieerd = alle ingrediënten zijn als Groen (optimaal) of Geel (aanvaardbaar) beoordeeld volgens de beoordelingscriteria van Cradle to Cradle®. Zoals beschreven in de Cradle to Cradle® CertifiedCM Product Standard, versie 3.1
2 GUI is een onafhankelijk Duits testinstituut dat gespecialiseerd is in het analyseren van de luchtkwaliteit, zowel binnen als buiten
3 ISO 16000 testanalyse, volgens AgBB-evaluatieschema 2010 en conform GUT-criteria voor uitstoot).